Harmoni Barn

Barnen är framtiden.

Alla företag kan behöva hjälp med kassaflödet

Alla företag har någon gång upplevt att det ekar tomt i kassan, och det gäller inte minst butiker av olika slag. Även om de allra flesta butiker tar betalt direkt så förekommer det att man kan handla på faktura och det innebär att kunden har en skuld till företaget som ska betalas innan ett visst datum. Problemet med detta är om man inte har en rejäl buffert att ta av när företagets räkningar ska vara betalda så står man där med ekonomiska resurser som är fastlåsta. man kan ju inte gärna ringa sina kunder och be dem betala före förfallodatumet heller, så då måste man fixa det på ett annat sätt. 

Tre olika sätt att få loss likvida medel

Det finns några olika sätt att lösa detta på, och olika sätt passar bra för olika företag. Här berättar jag lite kort om några av de sätt du kan använda för att få loss pengar snabbt. 

  • Ta ett banklån - Du kan låna pengar mot ditt varulager för att lösa tillfälliga problem med kassaflödet. Du får då betala ränta på lånet.
  • Sälj dina fakturor - Genom att sälja fakturor till tredje part får du in pengar snabbt. De köps mot en viss procent av fakturans värde istället för ränta. Läs mer på https://fakturaköpsguiden.se/ för att få reda på hur det går till. 
  • Sälj andelar i företaget - Om du har ett aktiebolag kan du sälja av en del av aktierna för att få in likvida medel. 
17 Dec 2019