Harmoni Barn

Barnen är framtiden.

Tips inför skolstart

Är det så att efter denna sommar som kommer så är det dags för ditt barn att börja skolan? Det är bra att i god tid förbereda dem för det. Om ni har chansen, besök gärna den skola som barnet ska gå på. Fråga om ni får kolla in klassrummet och annat. Fråga om de har bra skolmöbler, kolla in www.cadiform.se för att läsa om sånt. Samt att se till att ditt barn blir redo då det är dags för skolstart. 

Köp hem allt som behövs

Det är bra att satsa på en skolväska för barnet som du även fyller med saker som pennfodral, anteckningsböcker och skolböckerna som behövs. Det är även bra att sätta namn på allt, så att de hittar tillbaka om saker tappas bort. Fyll då i namn och klass. Även kläder är bra att  namnmärka. 

Dagen före skolstarten se till att packa väskan med allt som behövs. Se även till att barnet lägger sig i tid. 

Är det förskoledags?

Om det är förskola eller dagis det är dags för så är det bra att även förbereda för det. Det är ju så att idag finns det förskoleklass och förskola som är mer som dagis. Kolla med personalen vad det är som ska vara med. Ofta är det klädbyten med mera som är bra att ha där. Sen så är det inte fel att även här ha en fin skolväska, som även det förbereder för framtida skolgång.

26 Jan 2022