Harmoni Barn

Barnen är framtiden.

Smidigt med en babysitter

Något som är mycket smidigt att ha till sitt barn, det är en så kallad babysitter. Där i kan barnet sitta då du behöver röra dig fritt, men ändå ha bra uppsikt över ditt barn. Det kan vara att du behöver ta en dusch, eller laga lunch. Det är en pratisk avlösning mot att ha barnet i bärsjal eller i famnen. Idag finns det grymt många olika modeller att välja mellan. På bastitest24.se kan du jämföra olika modeller. Babysitters kommer idag i olika modeller, olika varumärken, med olika funktioner och utföranden. Det finns enkla varianter så väl som det finns de som går på batteri, spelar musik eller att de gungar och vibrerar. 

När kan man börja använda en babysitter?

De allra flesta modeller av en babysitter är utformade så att det går att använda den näst intill för en nyfödd. Dock ska inte en bebis sitta allt för länge i en sådan, i alla fall inte tills att deras rygg och nacke är stabila nog. Det är viktigt att välja en babysitter som är säker och det får gärna vara med en så kallad fempunktssele så att barnet inte kan trilla ur den.

Saker att tänka på

När du ska köpa en babysitter, kolla då av vad det är för maxvikt på den. Kolla även hur vinklar/lägen för lutning det finns, samt hur säker den är med sele eller fempunktsbälte. Kolla även om den är eldriven eller manuell och om det går att ta av klädseln för att tvättta. 

2 Mar 2021