Harmoni Barn

Barnen är framtiden.

Är hoppborgar säkra?

En sommaraktivitet som många barn älskar är hoppborgar. De finns ofta på olika tillställningar som lokala festivaler, fester, marknader och annat. Vissa hyr hoppborg i Stockholm och andra har egna hoppborgar som de använder flera gånger på olika tillställningar. Men är det riskfritt att hoppa i en hoppborg? Vad ska du som förälder tänka på? Här har vi kollat lite på det här med säkerheten så att du och ditt barn ska känna er trygga. 

Säkerheten är ett delat ansvar

De som arrangerar tillställningen har ett ansvar, och de som sätter upp hoppborgen har ett ansvar att den ska vara monterad på rätt sätt. De ansvarar också för att alla skyddsanordningar är på plats. Det tar dock inte bort ditt ansvar som förälder. Du kan inte lämna ditt barn utan tillsyn och är barnet under 7 år så bör du befinna dig så nära att du kan gripa tag i barnet. Är ditt barn under 4 bör du vara med och hoppa. 

Är det väldigt många barn i hoppborgen samtidigt bör du vänta med att besöka den. Du kan dock påpeka för de som har hand om den att det bör finnas ett kösystem så att alla barn får chansen. 

Hoppborg är en av de tryggaste aktiviteter som finns för små barn, så länge säkerhetsföreskrifter följs. Så länge du som förälder har koll och så länge det inte är överfullt så kan du vara helt lugn. Det värsta som kan hända är att man får bli kvar och hoppa i timmar!

13 Jun 2023