Harmoni Barn

Barnen är framtiden.

Behöver ditt barn glasögon?

När barnen blir lite äldre och börjar läsa på egen hand är det lätt att upptäcka om de behöver glasögon. Men hur märker man det på mindre barn som kanske inte kan förklara på egen hand att de ser dåligt? Eller ens en gång vet om att de kan se bättre med hjälp av rätt glasögon? Det finns några tecken som du som vuxen kan hålla utkik efter och de är:

  • Svårt att vara stilla, har myror i kroppen.
  • Sitter ofta nära TV, eller håller saker nära ansiktet vid lek.
  • Håller gärna för ett öga åt gången.
  • Barnet sitter och kisar.
  • Röda och irriterade ögon. 
  • Gråter ofta utan uppenbara anledningar. (Kan bero på huvudvärk som uppstår på grund av att barnet försöker fokusera blicken utan framgång.) 

Om ditt barn har en, eller flera av ovanstående problem kan det bero på synfel. Du bör då kontakta en optiker som är utbildad på att kontrollera synen hos barn. Var fjärde person i Sverige, alltså 25% av oss, behöver synkorrigering. Att inte hjälpa barn med synproblem kan hämma dem i deras utveckling, speciellt i den fas då de börjar titta mer och mer i böcker. 

Var köper man glasögon till barn?

Du kan göra det hos samma optiker som utför undersökningen. De provar ut glasögonen snabbt och lätt. Vill du ha billiga glasögon av hög kvalitet kan du köpa glasögon på nätet hos exempelvis Extraoptical. Man får ju aldrig glömma att barn leker, och då kan glasögon gå sönder lätt! Så köp gärna flera par åt gången. 

4 Jul 2019