Harmoni Barn

Barnen är framtiden.

Lär barnen att cykla

Det är inte fel att lära sina barn att cykla och det i en ganska tidig ålder. En del börjar med stödhjul, andra med en springcykel. När de blir äldre kan de cykla en elcykel. Oavsett vilken metod du väljer så är det viktigt att se till säkerheten. Skaffa därmed en cykelhjälm till dina barn, det första du gör. Sen är det så klart bra med en cykel. Den allra första cykeln går att köpa begagnad. Barn växer och behöver ofta en ny cykel varje år, det kan bli dyrt att köpa helt nya varje gång. 

Satsa på en springcykel

Även om du själv använder en elcykel, så är den första cykeln ett barn behöver något mindre avancerad. Det är inte fel att börja med det som kallas för springcykel. En springcykel kallas ibland balanscykel och det särskilda med den är att den saknar pedaler. Då får barnet sparka sig fram med fötterna i marken. Det är ett bra sätt att lära sig hålla balansen utan att det är pedaler i vägen. En del barn kan börja öva med en springcykel redan så tidigt som vid 2 års ålder. Sedan kan man gå över till en vanlig cykel, med pedaler och broms.

Fler bra tips

Öva på att bromsa är ett tips, då det är lätt att få upp fart, men svårt att stanna i början. Sen, se till att ha med plåster och sånt, för barnen kommer att trilla och det kommer att skrapas upp både knän och händer. Se även till att lära barnen trafikregler, samt låt dem inte cykla på trafikerade vägar själva förrän efter 12 års ålder. 

 

 

19 Jul 2018