Harmoni Barn

Barnen är framtiden.

Viktigt att barnen lär sig simma

Den främsta anledningen till att barn bör lära sig simma det är för deras egen säkerhets skull. Det är ett sätt att kunna rädda liv på och statistik visar att Totalt 728 barn skulle överleva varje år om de bara visste hur man simmade. 

Barn kan redan tidigt gå på simskola Uppsala, då de kan lära sig simma från 6 månaders ålder. Då är det babysim det handlar om. De lär sig då att vara bekväma i vattnet. 

Det finns många fördelar med att lära sig simma, inte bara att det kan rädda liv. Det är även bra för både den mentala och fysiska hälsan.

Anledningar till att barn bör lära sig simma

Den allra största anledningen är så klart att det är viktigt för barnets säkerhet. Den näst största oavsiktliga dödsorsaken bland barn i åldrarna 0-14 år är drunkning. 

Simning är bra att kunna med då det är en skonsam sport som dessutom är rätt så komplett. Simning bidrar till ett barns fysiska, emotionella och neurologiska utveckling. Samtidigt minskar det risken för kardiovaskulära sjukdomar och förbättrar ämnesomsättningen. Det ökar också lungkapaciteten, något som underlättar för barn med astma.

Att kunna simma är även en social aktivitetet kan man säga. Att inte kunna simma och vara med i poolen kan göra att barnen känner sig utanför. Kan man simma blir det mycket roligare!

Simning är även bra för barn med funktionshinder. Samt att simning är en bra grund för andra sporter. 

 

 

1 Feb 2020